Időpont: 2018-06-24 - 22:30 Vasárnap
Helyszín: Black Hole - Nagyszínpad
színház
Szentivánéj - Bemutató előadás!

- az Y Csoport előadása -

A sűrű sötét erdő toposza – ahol bármi megtörténhet, a hétköznapi szabályok felbomlanak, és a kapcsolatok átértékelődnek – képezi Shakespeare drámájának dramaturgiai alaphelyzetét is. Egy ilyen, a mindennapoktól elrugaszkodott, szabadon alakítható szabályokkal rendelkező helyszínen, ahol a furcsa eseményeknek csupán a képzeletünk szabhat határt, a szerző szinte bármit megengedhet magának: mágikus lények jelenlétét, a szerelmi szálak összekuszálódását, a karakterek alakváltozásait – és még sorolhatnánk a Szentivánéji álom dramaturgiai fordulatait. Ezzel a szabad és kreatív szemlélettel szeretnénk színházza formálni az erdőt, a benne barangolókat pedig történetünk szereplőivé tenni.

A program kialakítása során a vendégek egyszerre lehetnek részesei egy különleges színházi előadásnak és egy interaktív játéknak. A darab történeti szálait, jeleneteit vagy azoknak egy részét a bázis kapujától indulva, egy előre kijelölt, a romtemplom lábához vezető ösvényt követve fejtik fel a résztvevők. Az előadás, azaz az út hossza kb. 60-70 perc, amely alatt a közönség a varázslatos erdőbe merül, hogy a színészek és alkotók által megálmodott apró, pár szereplős jeleneteket és interaktív színházi játékokat követve ismerje meg a tündérvilág Puckjának Shakespeare-en túli kalandjait.

 

Közreműködő művészek: Horváth Kristóf, Király Orsolya, Makra Viktória, Kazári András, Sarlós Eszter Flóra, Lukács Gergő és Konrad Rakonczay
Produkciós asszisztens: Bérczes Zsigmond
Vizuál: MeetLab
Író: Ivanyos Ambrus

Rendező: Czakó Máté

Külön köszönet: Baranya Ákos, Móga Piroska, Orbók Áron
Y.EAST Fesztivál, ProProgressione"