Időpont: 2018-06-23 - 14:00 Szombat
Helyszín: Sun - Fesztiválközpont
családi programok
Egyedül nem megy? - Közösségben könnyebb!

– műhelybeszélgetés a fenntarthatóbb mindennapokról –

Ma már mindenki tudja, hogy valamit a hétköznapjainkban is válaszolnunk kellene az ökológiai válságra. Hogy cselekednünk kell, életmódot váltani. Sokan szelektálunk, energiatakarékosabbra állítjuk a háztartásunkat, tudatosan vásárolunk, vagy akár kisebb lábnyomú önellátásra törekszünk. Sokszor azonban nehéz egyedül eligazodni, hogyan legyünk még „ökobbak”. Vannak olyan életterületek, amelyekre egymagunkban csak túl sok kihívással vagy egyáltalán nem tudunk hatást gyakorolni - például, hogy miként kezeljék a szennyvizet a lakóhelyünkön, vagy akár hogy rendszeresen be tudjunk szerezni termelői élelmiszereket.

De mi történik, ha összefogunk másokkal? Mire lehet képes egy-egy (helyi) kisközösség? Hol és hogyan találunk magunknak társakat? Miért küzdünk egyedül, mikor együtt hatásosabbak lehetünk? Gyere, keressünk együtt válaszokat, tegyünk fel további kérdéseket, inspiráljuk egymást összefogásra a Kisközösségi Program műhelybeszélgetésén! A beszélgetést Pestovics Ági, a Program önkéntese vezeti fel.

Műhelyvezető: Pestovics Ágnes

Bemutatkozás:

A Kisközösségi Program munkatársainak fő célja, hogy minél több ökologikus helyi kisközösség kialakulását segítsük elő a Kárpát-medencében, mindenféle méretű településen. Olyan kisközösségekét, amelyek hozzájárulnak egy kevésbé környezetterhelő életmód kialakításához, az egy helyen lakó emberek közösséggé kovácsolásához, valamint a helyi gazdaság erősödéséhez. Abban hiszünk, hogy az ökológiai válságtól csak akkor szabadulhatunk meg, ha az egy helyen lakó emberek közötti együttműködés a mainál sokkal inkább előtérbe kerül.

www.kiskozossegek.hu

www.facebook.com/kiskozossegiprogram