Időpont: 2016-07-03 - 22:00 Vasárnap
Helyszín: Black Hole - Nagyszínpad
koncert
KÉPZELT VÁROS

KÉPZELT VÁROS

post-rock, Budapestről

A Képzelt Város zenekar története 2005-ben kezdődött az építész karon. A kezdeti hobbi zenélésből az idők során életforma lett, a 2008-as Csend utca EP-n és a White Noise című kislemezen át pedig egyenes út vezetett a sorsfordító nagylemezig és a sajátos hangzásvilágig, aminek nélkülözhetetlen eleme a cselló, a csilingelő dallamot játszó, vagy éppen zajból falat építő gitárok és most már az analóg szintetizátorok.

Bár a magyar zenekarok többsége szövegcentrikus, néha sokkal izgalmasabbak azok a szavak, amiket nem mondanak ki, vagy a hangszerek játsszák el. A Képzelt Városban az ének egyenrangú a többi hangszerrel. Itt a szöveg csak útmutató ahhoz, hogyan hallgassuk, miről mesélnek a gitárok, a cselló. Szabadság, szárnyalás, asszociációk egy hangokból teremtett városban.

2009-ben jelent meg első nagylemezük, a Mit nekem, melyet 2012-ben a Hélium követett. Rá egy évre jelent meg Anatolij című harmadik nagylemezük a MamaZone gondozásában. A lemez története egy lenyűgöző és hátborzongató utazásra visz el bennünket: a legenda szerint Gagarin űrutazása előtt több kísérlet is kudarcba fulladt, ilyen volt az űrhajós házaspár, Anatolij és Ludmilla Tokov tragédiája is, akik végül magukra maradtak odakint a súlytalan világegyetemben. Ebből a történetből született meg a zenekar legelső klipje is az Ég veled, Anatolij! című számhoz, melyet májusban a Theodorhoz forgatott misztikus videó követett.

2014 novemberében a zenekar elkészítette első akusztikus kislemezét, az IO-t. A címnek több olvasata is van: számként a Képzelt Város tizedik évfordulójára, összeolvasva a betűket pedig a Jupiter egyik holdjára utal, mellékbolygóként követve az Anatolij tematikáját. A csapat legújabb lemeze, a Köd idén tavasszal jelent meg.

A zenekar tagjai:
Barta Gyöngyi - cselló
Gál Dániel - dob
Győrffy Máté - gitár
Kocsis Szilveszter - basszusgitár
Kovács Ákos - ének, gitár
Miskolczi Márton - gitár, billentyű

Hallgass bele: Klikk ide